Solceller

Udgiften til solceller er faldet meget de sidste 2 år og dermed er det blevet attraktiv med et solcelleanlæg på taget. Nettomålerordningen gør at man kan modregne den strøm man sender ud på nettet, med den strøm som bruges. Om denne ordning bliver fjernet igen, er der ingen som ved, fordi det er en politisk beslutning. Leverandører yder typisk 20-25 års effektgaranti på solcellerne, så selvom tilbagebetalingstiden på solcelleanlægget ville bliver ti-tolv år, er solcellerne ofte stadig en god investering.

Udover økonomien er der mange ting, som skal tages stilling til inden man køber et solcelleanlæg. De vigtigste råd er størrelse og placering. Vælg et solcelleanlæg som dækker dit fremtidige forbrug, som for en typisk familie vil være på omkring 5-6000kwh om året. Den rigtige placering er direkte mod syd i en hældning på 30-45 grader og således, at der ikke er skygger på solcellerne.

Vi gør det, som vi er gode til.

DM Byggeindustri ApS hjælper dig med at vælge det rigtige solcelleanlæg. I samarbejde med Vores elektriker sørger vi for størrelse og placering af solcellerne er mest optimal. Mens DM Byggeindustri kigger på bæreevnen og montagen på dit tag sørger vores elektriker for at solcelleanlægget og invertere bliver tilkoblet el-nettet.

Fradragsmuligheder
SKAT tilbyder to forskellige fradragsmuligheder, når du køber solcelleanlæg:

Virksomhedsordningen
Du kan afskrive investeringen i din skat, som dog kræver en udvidet selvangivelse.

Privat
Du kan trække arbejdslønnen fra i skat via den nye håndværkerordning.  De 2 ordninger kan ikke kombineres.

Vi blander os dog ikke i, hvorledes at du vil finansiere solcelleanlægget. Om du køber det efter virksomhedsordningen eller privat, er noget man skal afgøre med sin bank eller revisor.